Sälja husbil är rätt val för dig som vill åka till Thailand istället

Du som tröttnat på din husbil ska naturligtvis sälja den. Men att sälja husbil kan vara svårt. Bäst att sälja till en firma istället för direkt till kund.

Några saker sålde som smör under pandemin. Hundvalpar, kattungar och husbilar till exempel. Gärna i kombination. När semesterplanerna på Bahamas gick i kras vände många blicken till ett enklare semesterliv inom landets gränser. Husbilen blev plötsligt oväntat populär.

Men nu då? När du tröttnat på livet som husbilsägare och hellre vill återgå till dina vanliga Mai Tais på stranden i Thailand? Ja, då är det bara att sälja. Du har kanske tröttnat på husbilen, men det finns de som fortfarande ser charmen i att tillbringa semestern på vägarna.

Strunta i att sälja husbil till privatpersoner

Däremot ska du undvika att försöka sälja husbil på annons. Det är ändå ett relativt komplicerat objekt du har till salu, som kommer kräva stora kunskaper på motorområdet för dig som säljer. De potentiella köparna kommer självklart att ställa en rad frågor, och då gäller det att den som säljer husbilen kan svara på dem.

Det är inte säkert att du kan det, trots att du ägt husbilen i ett par år. De flesta husbilar fungerar nämligen så problemfritt att det inte finns någon anledning för ägaren att sätta sig in i hur motorn faktiskt brummar. Säljer du din husbil till en firma som i sin tur säljer den vidare slipper du allt trassel med att sälja till privatpersoner. Läs mer om att sälja husbil på den här hemsidan: säljahusbil.net