Rätt möbler på rätt plats

Möbler är så mycket. Rätt möbler kan göra att sinnet höjs och att smärtor och skador förbättras. Därför är det viktigt hur man möblerar på sitt företag, där personalen tillbringar lång tid.

Om man är intresserad av möbler så kan man snabbt se att det finns mycket funktion och tanke bakom vilka möbler som man använder sig av på olika platser. De möbler som används publikt i köpcentrum, restauranger eller bibliotek är mycket annorlunda mot de som man använder sig av hemma, och så är det även på kontor. Det är skillnad mellan de möbler som man använder sig av i matsalen mot de som finns i väntrummet och de som används av personalen vid skrivborden. Men det är inte bara olika möbler utan olika tänk som man använder sig av.

Mysigt eller ergonomiskt?

Det som skapar smärtor och skador är det som man tillbringar mycket tid med. Därför är det mycket viktigt att man på ett kontor har rätt stol och rätt skrivbord. På det sättet kan man undvika smärtor som med tiden kan skada rygg, nacke, armar och axlar. Däremot är det helt andra tankar när man väljer stolar i matsalen. Där ska det vara något som är lagom bekvämt, men som också är lätt att rengöra. Det är lätt att man råkar spilla mat vid måltiderna. På den ytan där kunder och besökare får vänta är det också andra tankar som råder. Där ska det vara mysigt, riktigt inbjudande och ge en inblick i företaget. Läs vidare på denna webbsida: inventia.se