Golvslipning av parkett och andra trägolv i Stockholm

Vill du ge parketten i vardagsrummet en golvslipning och en snyggare ytbehandling? Nyttja rotavdraget och ta hjälp av en golvslipningsfirma i Stockholm.

Parkettgolv är älskat och passar till både ny och gammal arkitektur. Parkettgolv går dessutom att slipa och renovera när de blir slitna. Därför finns det också parkettgolv som är över hundra år gamla. Men det går inte att slipa en parkett hur många gånger som helst, och därför ska man inte slipa golvet i onödan.

Det är också viktigt att man skyddar sitt parkettgolv med en bra ytbehandling. I en hall eller i ett kök passar det exempelvis bra med ett golvvax eller lack eftersom det klarar både fukt och grusiga skor. Men vill man behålla mer av träkänslan ska man istället olja in golven.

Så lång tid tar en golvslipning med efterbehandling

En parkettslipning brukar inte ta mer än en arbetsdag. Men eftersom ett trägolv också behöver en ytbehandling tar det ofta ytterligare en eller två dagar innan golvet är klart. Det beror på att det oftast behövs flera strykningar och att golvet även måste torka emellan. Man kan hyra maskiner och slipa sin parkett själv, men det är ett dammigt och slitsamt arbete.

Det är också lätt att man slipar för mycket eller att golvet blir ojämnt och får slipspår, vilket såklart inte är särskilt snyggt. Men det försämrar även golvets hållbarhet eftersom ytbehandlingen då inte kommer att lägga sig jämnt över parketten. Bättre är därför att använda sig av rotavdraget och anlita en riktig golvslipningsfirma i Stockholm.