Dagens sätt att ta hand om bilar

För att det inte ska finnas en massa sönderrostade bilar i naturen, som skadar miljön och djuren, har man som krav att bilar ska lämnas till bilskroten. Här kommer information om bilskrot.

Med dagens teknologi har allt inom bilars tillverkning, skötsel och skrotning moderniserats och förändrats. Idag är det mer och mer som sköts av maskiner och datorer, även om det fortfarande finns många moment som måste utföras av människor. Men hur går det till när man lämnar in en bil till en bilskrot i Trollhättan och vad gör man egentligen där?

Mer än vad man kan tro

Kanske tror man att det enda som sker på en skrot är att man trycker ihop bilar som sedan får stå och rosta sönder. Men det är långt ifrån sanningen. På en modern bilskrot i Trollhättan tar man väl hand om de bilar som kommer dit. Efter att man har skrivit över bilens ägande på bilskroten, och meddelat till Transportstyrelsen att bilen är skrotad, så sätter arbetet igång.

Först tar man ur allt som är miljöfarligt ur bilen. Det är olja, drivmedel som bensin eller diesel, batteri, elektriska kablar, glödlampor med mera. När det är gjort går man över bilen och tar även av allt av gummi, som bland annat bildäcken, och övrigt som inte är av metall. Slutligen kontrollerar man ifall det finns några bildelar som går att återanvända. Dessa kan man då sälja som begagnade bildelar, som extra inkomst och för att spara på miljön.